Weer & Verkeer

Trein stilgevallen bij Den Dolder: reizigers zitten ruim een uur in hitte

Bij het Utrechtse Den Dolder zijn woensdagochtend reizigers uit een hete trein geëvacueerd. Door een kapotte bovenleiding was de trein stilgevallen en deed de airconditioning het niet.

Door het defect kwam de trein rond 10.00 uur stil te staan in de tropische hitte. Ongeveer zestig passagiers zaten vervolgens een uur en een kwartier vast voorzat ze uit de trein zonder airco werden gehaald, meldt spoorbeheerder ProRail. Daarbij werden er flesjes water uitgedeeld.

Ook andere treinen vielen door de storing stil. Een andere trein strandde net buiten Den Dolder en stond ongeveer een uur stil. Het voertuig kon uiteindelijk op eigen kracht doorrijden richting Utrecht. Ook hier kregen de ongeveer honderd passagiers een flesje water aangeboden.

Lees ook: Erg lullig: er zit een piemel verstopt in dit symbool voor een mondkapje

Oorzaak defect onbekend

Hoe de bovenleiding kapot ging is nog niet bekend, zegt een woordvoerder van ProRail. “Wel is het zo dat we deze en afgelopen week door de hitte meer last hebben van storingen. Of daar hier een direct verband tussen zit, dat onderzoeken we nog.” De spoorbeheerder voert reparaties uit en controleert enkele honderden meters van het traject op schade.

Volgens de NS rijden er tussen Utrecht en Amersfoort-Schothorst tot 15.00 uur minder treinen door het defect.

Tekst: ANP
Foto ter illustratie