Lifestyle & Entertainment

Thuiswerken door coronacrisis: Broek. Uit!

Door de coronacrisis moet men – zover dat kan – zoveel mogelijk thuiswerken. Nou kan de meerderheid van de Wat Vindt Nederland-panelleden helemaal niet thuiswerken zo blijkt, maar van degenen die dat wel kunnen, maakt een klein percentage van de nood een deugd…

Lees het laatste coronanieuws in ons liveblog

Een klein gedeelte van de deelnemers, 3 procent om precies te zijn, werkt fijn poedeltjenaakt. 9 procent kleedt zich naar de Skype-, Zoom- of Facetime-sessies: alleen de bovenkant is netjes, wat er aan de onderkant gebeurt ziet immers toch niemand.

‘Strak in het pak’

Ik werk lekker in een trainingsbroekkie, zegt 20 procent. Maar, 56 procent gaat thuis voor het grootste gedeelte net zo gekleed als ze zouden doen als ze zich naar het werk zouden moeten slepen. “Wij gaan altijd ‘strak in pak’ naar kantoor. Nu zit iedereen netjes uit (overhemd) maar zéker geen shirtjes”, laat één panellid weten.

En als we thuiswerken – keurig gekleed of helemaal niet – waar doen we dat dan? Keurig aan een bureau werken staat op de derde plek. Op twee: de eettafel. Maar de meeste mensen zeggen dat ze helemaal niet thuis kúnnen werken. Veel gehoorde reden daarvoor? “Ik werk in de zorg.”