Gezondheid

Restaurant bezorgt maaltijden met supersnelle sportauto om geld in te zamelen voor ziekenhuis

Fastfood was nooit eerder zó snel. Een Indisch restaurant uit Helmond bracht zondag de nasi rond met een snelle en unieke sportauto: een Ariel Atom. Met een auto die binnen drie seconden optrekt van 0 naar 100 km/u kun je er zeker van zijn dat je hapklare maal snel in huis is.

Dat klinkt als een leuke marketingstunt, maar het gaat verder dan dat. Restauranteigenaar Frans van Wessel leek het een goed idee om in tijden van corona geld in te zamelen voor het Elkerliek Ziekenhuis in Helmond. Omdat dineren in het restaurant er niet in zit, bedacht hij dat een bijzondere thuisbezorgservice een goed idee zou zijn.

Bezorging met sportauto

Om die reden benaderde hij Roy Soons, eigenaar van de flitsende Ariel Atom. Mensen die op zondag een maaltijd bestelden, konden voor twintig euro extra het maaltje door de sportwagen voor laten rijden. Voor die twintig euro worden dinerbonnen gekocht voor het zorgpersoneel van het Elkerliek Ziekenhuis.

Lees ook: Kroegbaas Marcel in tranen na afwijzing steunaanvraag: ‘Laat de wereld maar zien dat het kut is’

Even over die Ariel Atom: dat is met recht een unieke verschijning. Eigenaar Soons: “Hij is met de hand gebouwd in Engeland en kost nieuw ongeveer een ton. Hij kan 250 kilometer per uur en mag op de openbare weg. Maar eigenlijk is hij bedoeld voor het circuit. Ik ben liefhebber: ik hou van het geluid en de snelheid.”