112

'Auto die inreed op terras Gennep was mislukte aanslag op ex-vriendin'

De 19-jarige man die op 3 juni een terras opreed in het Limburgse Gennep deed dat mogelijk expres uit wraak op zijn ex-vriendin. Bij het incident raakten zes mensen gewond.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt zaterdag na berichtgeving door De Gelderlander dat dit een scenario is dat justitie onderzoekt. Volgens de krant zat de ex-vriendin van de man uit Ottersum vlak voor het incident op het terras, in het gedeelte waar de automobilist later op afreed.

De vrouw was toen echter net het café in gegaan. De uitbaatster van het café werd wel geraakt en liep een beenbreuk op. Vijf andere gasten raakten ook gewond. De man ging er na het incident vandoor, maar kon in Cuijk worden aangehouden.

Lees ook: Bestuurder (19) opgepakt die inreed op terras in Gennep

‘Klinkklare onzin’

De Gelderlander meldt de verdachte eerder die avond ook op het terras zat met vrienden, maar dat hij op een gegeven moment wegging. Dat is bekend bij het OM en deze informatie wordt meegenomen in het onderzoek. “We bekijken alles”, aldus de woordvoerder. Het is voor justitie nog te vroeg om te spreken van een gerichte aanslag.

De advocaat van de verdachte laat in de krant weten het verhaal over een gerichte aanslag “klinkklare onzin” te vinden. Volgens de raadsman is er sprake van een ongeval waarbij de jongeman met zijn voet van het rempedaal is geschoten.

Lees ook: Bestuurder (19) die terras in Gennep op reed had lachgas gebruikt

Tekst: ANP
Beeld: SK Media