Sport

Superfans NAC dromen na uitschakeling AZ van bekerfinale

Het was voor Bea en Sandra Le Rutte uit Breda een droom die uitkwam. Ze kunnen het eigenlijk nog steeds niet bevatten. Hun NAC Breda, nummer zes in de eerste divisie, versloeg AZ, de nummer twee van de eredivisie, met 1-3 in de kwartfinale van de KNVB beker.

De moeder en dochter baalden na het vorige seizoen enorm, omdat hun ploeg degradeerde uit de eredivisie. Dat ze zo snel alweer in een jubelstemming zouden zijn, hadden ze zelf ook niet verwacht. “Het was groot feest”, aldus Sandra.

NAC-supporters in feeststemming

De overwinning op PSV in hetzelfde bekertoernooi was al een flinke opsteker, maar die club verkeerde in een crisis. Bij AZ is daar geen sprake van. De ontlading was dan ook groot. “Gigantisch”, zegt Bea. “Je ligt in bed en je ziet nog de wedstrijd voor je. Ik denk dat het twee uur heeft geduurd voordat ik eindelijk rustig werd om te kunnen slapen.”

Ook een dag na de wedstrijd is ze nog in feeststemming. “Ik word vanmorgen wakker en dan zie ik het weer terugkomen, in de krant. Het is gewoon weer dubbel genieten.”

Dat het matig presterende NAC na PSV ook AZ uit de beker knikkerde, kwam voor velen als een grote verrassing. Maar niet voor de spelers. “Wij hebben er altijd in geloofd en we hebben het eerder laten zien dit bekertoernooi. We hebben er alle vertrouwen in gehad dat het deze keer ook gewoon kon”, zegt NAC-verdediger Robin Schouten tegen Hart van Nederland. Hij maakte de 1-2 in Alkmaar.

Tekst gaat verder onder de foto

Foto: NAC-speler Robin Schouten viert zijn winnend doelpunt tegen AZ.

Dromen van de finale

De spelers en NAC-supporters kunnen zich nu gaan opmaken voor de halve finale van het bekertoernooi in maart. Daarin zal NAC het opnemen tegen Feyenoord of SC Heerenveen. Schouten hoopt, net als Bea en Sandra, op meer: “Wat er tot nu toe is gebeurd, is natuurlijk prachtig. Maar ik denk dat we nu wel mogen gaan dromen van de finale.”