Lifestyle & Entertainment

Rotterdamse stuntman wint Hollywood-prijs met werk voor Avengers en Game of Thrones

De Rotterdamse stuntman Rob de Groot is zondag in Los Angeles dubbel in de prijzen gevallen, met zijn werk voor Avengers: Endgame en Game Of Thrones. Hij maakte deel uit van de stuntteams die de Screen Actors Guild Awards pakten in de categoriën film en serie.

Rob voert al jarenlang de stunts uit van Dave Bautista, die in de Marvel-films standaard de rol van Drax the destroyer vertolkt. Endgame was alweer de dertiende film waarbij hij werkte als stuntdubbel van Bautista, dus inmiddels hebben de acteur en zijn schaduw ook een vriendschap. Voor zijn stunts in het laatste seizoen van Game of Thrones ging Rob vol in de schmink als een soort zombie-soldaat. “Mijn karakter stond in het script als biggest, baddest motherfucker ‘alive’. Dus dat was mooi om te doen.”

Lichte blessure

Op dit moment zit Rob thuis met een lichte blessure, de dokter dwingt hem om rust te houden. Daarom is hij extra blij met de erkenning vanuit Amerika. “Ik heb al enkele ‘SAGs’ uit eerdere projecten. Ze zijn allemaal netjes ingelijst. Maar ik moet ze nog wel een mooi plekje geven, daar moet ik nog even werk van maken.”

Lees ook: Gevaarlijke stunts in Bondfilm zijn hartstikke Nederlands

Ook Robs eveneens Rotterdamse collega-stuntman Martin de Boer ontving een prijs voor zijn aandeel in Endgame. Hij is de stuntdubbel van Benedict Cumberbatch, die het personage Doctor Strange speelt.

De SAG Awards worden jaarlijks uitgereikt door SAG-AFTRA, de vakbond van Hollywood-acteurs. De prijzen worden toegekend voor acteerwerk in zowel film als televisie.

Foto: Rob de Groot (links) met zijn Endgame-collega’s.