Politiek

Peperdure stropdas koning doorgeknipt bij bezoek aan daklozenopvang in Weert

Een bezoek aan de dak- en thuislozenopvang in Weert heeft koning Willem-Alexander dinsdag zijn stropdas gekost. Projectleider Jozé Moonen knipte de das – met de voorzichtige toestemming van de vorst- af.

Moonen opende het Zelfregiecentrum jaren geleden door een stropdas door te knippen en dinsdag deed ze dat ook op haar laatste werkdag. “De koning twijfelde wel even toen ik het hem vroeg”, vertelde ze aan 1Limburg. “Ik heb hem wel een nieuwe stropdas gegeven natuurlijk.”

Even slikken

Wethouder Paul Sterk vertelde dat Willem-Alexander wel even moest slikken. “We zagen de koning wel even heel bedenkelijk kijken, want het was een hele mooie design stropdas passend bij zijn kostuum”, aldus Sterk na afloop. “De initiatiefneemster had wel vier verschillende stropdassen voor hem klaarliggen om te ruilen, maar dat paste allemaal net niet. Ik vroeg me af wat hij zou doen, maar toen zei hij ‘voor u doe ik dat’ en toen mocht ze knippen.”

Werkbezoek

De koning bracht samen met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) een onaangekondigd werkbezoek aan de dak- en thuislozenopvang. Bij het centrum spraken ze met lokale betrokkenen over de opvang.

ANP