112

Stomdronken vrouw door andere automobilisten van de snelweg gehaald bij Dordrecht

Een vrouw uit Rijsbergen leek het een goed idee om met een alcoholpromillage van 3,9 in de auto te stappen. Ze werd zaterdagmiddag door de politie van de snelweg A16 gehaald ter hoogte van Dordrecht.

De 53-jarige vrouw slingerde over de weg en had meerdere rijstroken nodig. Andere weggebruikers hebben de vrouw al rijdend naar de vluchtstrook begeleid en tot stoppen gedwongen.

Nadat de politie ter plaatse kwam, bleek dat de vrouw een alcoholpromillage van 3,9 in haar bloed had. Dat is veel te veel, want bestuurders mogen maximaal 0,5 promille alcohol in hun bloed hebben.

‘Bijna alcoholvergiftiging of coma’

Dat de vrouw geen ongeluk veroorzaakte op de snelweg, mag een wonder heten. Volgens verslavingskliniek Jellinek kan vanaf een promillage van 4 bij volwassenen een alcoholvergiftiging optreden. De kans op bewusteloosheid is dan groot. Bij 5 promille raakt iemand in coma.

Agenten wilden een verklaring afnemen van de vrouw, maar ze was dusdanig onder invloed dat dat niet lukte. Haar rijbewijs is in beslag genomen en de vrouw is ‘ter ontnuchtering’ ingesloten,  meldt de politie.

De officier van justitie eist 22 maanden ontzegging van de rijbevoegdheid van de vrouw en een werkstraf van honderd uur. De rechter moet daarover nog beslissen.