Misdaad

Stijging ramkraken en overvallen op juweliers: Artjana werd overgoten met ammonia

Het aantal overvallen en ramkraken op juweliers is voor het tweede jaar op rij gestegen, dat meldt de Bond van Verzekeraars. Artjana van juwelier C’est Moi Jewels in Amsterdam kreeg vorige maand te maken met een zeer gewelddadige overval. Ze werd geslagen, vastgebonden en overgoten met ammonia. De overvaller dreigde haar zelfs in brand te steken.

“De schade die hij aangericht heeft is enorm”, vertelt Artjana over de overval. Niet alleen fysiek, maar ook psychologisch: “Ik durf niet meer in de winkel te staan. De winkel bestaat nu enkel nog online. Ik volg zelfs therapie.”

Barbaars

Artjana woonde altijd boven haar winkel, maar is na de overval verhuisd. “Ik kan gewoon niet bevatten dat iemand zo slecht kan zijn dat zij geweld moet gebruiken. Het is gewoon barbaars.” Het onderzoek naar de overval loopt nog, waardoor ze niet teveel over de overval zelf kan vertellen.

“Ik moet nu mijn bedrijf helemaal opnieuw gaan inrichten”, laat de juwelier weten. “Uiteindelijk komt het wel goed. Maar het is niet te geloven hoeveel schade zo iemand nalaat. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat hij gepakt wordt.”