112

Man vraagt om biertje en steekt twee tieners neer op fietspad Tilburg

Bij een steekpartij in Tilburg zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee tieners gewond geraakt. Ze waren neergestoken door een man die om een biertje vroeg.

De melding van de steekpartij kwam rond 2.45 uur binnen. Twee tieners bleken te zijn neergestoken langs een fietspad aan de Baronielaan. De slachtoffers, twee Tilburgers van achttien en negentien jaar, zijn naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ze eraan toe zijn is niet bekend.

Een groep van zes jonge mannen liep met een bierkrat op het fietspad aan de Baronielaan toen een man op een zwarte scooter voorbijreed en stopte. Hij vroeg of hij een biertje mocht en kreeg die van de groep. De scooterrijder zou daarna plots een mes hebben getrokken. Er ontstond een vechtpartij waarbij de twee tieners gewond raakten.

Dader blanke jonge man

Na de steekpartij reed de dader weg in de richting van de wijk Reeshof. Volgens de politie gaat het om een blanke man van rond de twintig. Hij heeft licht, stekelig haar en droeg zwarte kleding.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben van de steekpartij worden opgeroepen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. De politie laat weten ook op zoek te zijn naar camerabeelden uit de buurt.

Beeld: SQ Vision