112

Dronevideo: zo ziet snelweg A32 in Friesland eruit na fatale kettingbotsing

De A32 bij het Friese Akkrum was woensdagochtend nog altijd afgesloten. Op de snelweg is dinsdagavond een zware kettingbotsing geweest. Een 58-jarige vrouw uit Dokkum kwam daarbij om het leven. Op dronebeelden is de ravage nog altijd zichtbaar.

Door de dichte mist botsten dinsdag rond 18.40 uur zeker dertig auto’s in beide richtingen op elkaar. Het zicht zou zelfs zo slecht zijn geweest dat het asfalt amper te zien was. Naast het dodelijke slachtoffer, raakten negentien mensen gewond, van wie twee zwaar.

Het ongeluk zorgde voor een ravage op de weg. Auto’s stonden schots en scheef, sommige lagen zelfs over de kop. De weg is de hele nacht afgesloten geweest en blijft waarschijnlijk nog wel even dicht.

Bekijk hier de dronebeelden

Fotograaf Jaring Rispens was woensdagochtend al bij de A32 en trof daar nog altijd veel losse auto-onderdelen aan. Bekijk hieronder de dronevideo die hij maakte.

Tekst gaat verder onder de video.

Zo mistig was het tijdens kettingbotsing

Door heel het land was het dinsdagavond behoorlijk mistig. Op verschillende snelwegen zijn ongelukken gebeurd. De grootste was dus in Akkrum. Op onderstaande dashcambeelden is te zien hoe mistig het daar gisteravond was.

Beelden: CAMJO media / Noormannen