112

Snelheidsduivel onder invloed ramt auto in Mijdrecht en vlucht weg

Een snelheidsduivel heeft dinsdagavond op de N201 bij het Utrechtse Mijdrecht een ravage aangericht. Hij botste op een andere auto en vluchtte daarna weg in een andere auto.

Het verkeersongeluk gebeurde rond 20.15 uur toen een zwarte Audi met hoge snelheid op een tegenligger botste. De snelheidsduivel vloog daarop uit de bocht en plonsde in een sloot. “Het was een harde klap, ik zag een enorme golf water”, vertelt een ooggetuige tegen Hart van Nederland.

Opgepikt door andere auto

Toch klommen er al snel drie mannen uit de te water geraakte auto. Ze leken er zonder kleerscheuren vanaf gekomen te zijn. Terwijl de ooggetuige de hulpdiensten belde, zag ze tot haar grote verbazing hoe de veroorzaker van het verkeersongeluk in een andere auto stapte en wegreed. “De bestuurder kroop uit de auto, belde iemand en was binnen vijf minuten opgehaald.”

De passagiers liepen na de aanrijding een weiland in, maar werden later door agenten teruggehaald. De politie wist de snelheidsduivel korte tijd later op te sporen. Hij bleek onder invloed te zijn en werd opgepakt.

De bestuurder en passagier van de zilveren Peugeot die geraakt werd, bleven ongedeerd. De chauffeur werd voor de zekerheid naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Beeld: Petershotnews