Weer & Verkeer

Het is dan toch echt winter: sneeuw in Groningen en Drenthe!

Waar het gisteren op de kop af 78 jaar geleden de koudste dag ooit was in Nederland, blijft dit jaar de winter ver weg. Althans, tot vandaag! In Groningen en Drenthe is namelijk de eerste sneeuw gevallen!

In veel gevallen ging het om natte sneeuw, maar dat mag de pret niet drukken. Waar het elders in het land ‘gewoon’ een natte boel was, vielen de vlokken in het noorden van het land naar beneden. En soms bleef er nog wat van liggen ook! En dat deed veel mensen een plezier.

Sneeuw op social media

Op social media kwam het ene na het andere sneeuwbericht voorbij. Vaak met foto’s en filmpjes van de winterse pracht:

Heel lang heeft de sneeuwpret niet geduurd. Ook heeft het niet voor problemen op de weg gezorgd, daarvoor was het wegdek simpelweg te warm. Wel kwam de sneeuw een verrassing. Deze januari is namelijk een van de warmste januarimaanden sinds 1901.

De komende tijd hoeven we niet al te erg te hopen op winters weer: na wat koudere dagen, met temperaturen die normaal zijn voor eind januari, gaat het kwik richting het weekend weer omhoog. Dan komen zelfs de dubbele cijfers weer in zicht! Meer over het weer? Kijk dan snel op weer.nl!