Sport

Simone gaat viral met Formule 1-parodie op hitserie Friends

Simone Looijenga uit het Drentse Noordwolde is viral gegaan op social media met een Formule 1-parodie op de intro van de hitserie Friends.

Looijenga monteerde de beelden van F1-sterren als Max Verstappen en Sebastian Vettel op het nummer I’ll Be There For You van the Rembrandts, de begintune van Friends. Het resultaat, met de toepasselijke titel ‘F1riends’, plaatste ze op aanraden van een vriend op Twitter.

300.000 keer bekeken

Daarna ging het hard. Het officiële account van de Formule 1 pikte haar filmpje op en deelde het met zijn 4,3 miljoen volgers. In korte tijd werd het filmpje bijna 300.000 keer bekijken, ruim 14.000 keer geliked en ruim 3100 keer geretweet. Dit tegen alle verwachtingen van Simone in. “Ik had iets van 300 likes verwacht, maar dit is heel apart”, vertelt ze aan RTV Drenthe.

Telefoon roodgloeiend

De studente grafische vormgeving kreeg zoveel reacties op haar filmpje dat haar telefoon roodgloeiend stond. “Het was net alsof mijn telefoon aan een stuk door rinkelde.” Looijenga is een superfan en volgt de Formule 1 op de voet. Ze kijkt dan ook reikhalzend uit naar het nieuwe raceseizoen, dat komend weekend van start gaat in Australië.