Lifestyle & Entertainment

Seksles van Kim Holland biedt eye-openers: vrouwen komen sneller klaar met sokken aan

De allereerste seksles van Kim Holland aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden was een succes. Het aanwijzen van de clitoris ging even mis, maar volgens de aanwezige studenten gebeurt dat in de praktijk ook vaak genoeg.

Lees ook: Kim Holland bezorgt studenten hogeschool Leeuwarden rooie oortjes met sekscollege

“Ik hou er wel van als een docent uit eigen ervaring kan spreken, dat komt hier hartstikke duidelijk over”, aldus een van de studenten. Een van de lessen die direct is blijven hangen? “Het schijnt zo te zijn dat je als vrouw sneller klaarkomt met sokken aan. Waarschijnlijk omdat je dan warmer bent over je hele lichaam.”

Zoenen is intiemer dan seks

Een andere student verklaart dat ze, als het op seks aankomt, eerder dingen aanneemt van Kim Holland dan van de heilige maagd Maria. “Wat ik heel fascinerend vond was hoe zoenen een veel intiemer iets is dan seks. Er komen bepaalde stoffen vrij in je hersenen, waardoor je meer naar mensen gaat verlangen als je met ze zoent. Dat vond ik wel romantisch.”

Kim Holland zelf vond het geweldig. Ze heeft een half jaar naar dit hoogtepunt toegewerkt, maar kon niet goed inschatten hoe de les precies zou verlopen. Gelukkig verliep het college op rolletjes. “Ik zag er heel wat met rode oortjes. Niemand keek weg, iedereen hield de aandacht erbij. Maar ik zag ook de ontspanning toen het klaar was.”