112

Scooterrijder mishandeld en bedreigd met vuurwapen na verkeersruzie

Een 17-jarige scooterrijder is zondagavond in Rotterdam zwaar mishandeld nadat hij een automobilist aansprak op zijn rijgedrag. Een andere inzittende van de auto stormde op de tiener af met een vuurwapen.

Het slachtoffer, een Rotterdammer, reed op zijn scooter over het Hofplein in het centrum van de stad toen een auto hem afsneed. Geschrokken riep de scooterrijder naar de auto: “Wat doe je?!” Volgens de politie gebaarden de inzittenden van de auto daarna dat de scooterrijder hen moest volgen. Om de inzittenden te kunnen aanspreken op hun rijgedrag besluit de scooterrijder hen te volgen.

Wapen op borst

Terwijl de scooterrijder en de bestuurder met elkaar spreken, komt een andere inzittende op de scooterrijder aflopen met een vuurwapen. Hij richt het wapen op de borst van de scooterrijder.  Uiteindelijk slaat de man de scooterrijder.

Lees ook: Politie blaast voordeur op en houdt vier verdachten aan na vondst automatische vuurwapens

Het slachtoffer heeft zijn helm nog op, maar wordt alsnog in het gezicht geraakt en heeft een gat in zijn voorhoofd. De bestuurder van de auto en de andere inzittenden stappen weer in en gaan er vandoor.

Aangehouden

De politie werd ingeseind en agenten zagen de bewuste auto bij Delfgauw rijden. Bij Pijnacker zijn de mannen langs de kant gezet. Een 20-jarige man uit Delft, een 20-jarige man uit Pijnacker, een 22-jarige Rotterdammer en een 24-jarige man uit Den Haag zijn aangehouden. In de auto zijn het vuurwapen gevonden en een kleine hoeveelheid drugs.

Lees ook: Puberexpert wil messenverbod voor minderjarigen: ‘Wapens creëren schijnveiligheid’

Ondanks de aanhoudingen, komt de politie graag in contact met getuigen van de verkeersruzie en de mishandeling. Die vond zondagavond rond kwart over elf ‘s avonds plaats op de Lombardkade. Er waren een witte auto en een zwarte scooter bij betrokken.