Scholen in Loon op Zand blijven (nu nog) open ondanks coronavirus

Basisscholen De Blokkendoos en De Lage Weijkens in Loon op Zand gaan maandag na de carnavalsvakantie vooralsnog gewoon open. Donderdag werd bekend dat een inwoner van de Brabantse plaats het nieuwe coronavirus heeft opgelopen.

Twee van de familieleden van de besmette man werken op de basisscholen. Volgens het bestuur van de scholenkoepel is er vrijdagmiddag een overleg met de scholen, de GGD en de gemeente. “Omdat de GGD nog geen handelingsadviezen heeft gegeven, hebben wij nog geen besluit genomen over het eventueel sluiten van de scholen.”

Voetbalclub schrapt wedstrijden

Voetbalclub Uno Animo uit Loon op Zand neemt het zekere voor het onzekere en schrapt aankomend weekend alle thuiswedstrijden. Bij de club spelen onder anderen de zoon, schoondochter en een neefje van de besmette plaatsgenoot.

De vereniging wil het risico op besmetting van andere voetballers voorkomen. “De man is erg geliefd en bekend in Loon op Zand“, daarom wordt er niet uitgesloten dat er veel werd “geknuffeld en gekust” in zijn kringen.

Lees ook: Minister Bruins: Nederland gaat niet op slot om coronavirus

Geen maatregelen in Tilburg

De besmette man ligt op een geïsoleerde afdeling van het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg. Middelbare scholen in die stad zeggen vanaf maandag geen “overdreven maatregelen” te nemen. “Er is nog niets bekend of onze scholen actie ondernemen zoals het thuislaten van leerlingen en personeel”, legt een scholenkoepel met zeven scholen in Tilburg uit.

De universiteit van Tilburg, waar ruim 17.000 studenten rondlopen, liet eerder al weten geen extra maatregelen te nemen. Wel zegt de universiteit de ontwikkelingen rondom nieuwe besmettingen met het coronavirus nauwlettend in de gaten te houden. Ook het ROC en Hogeschool Fontys in de stad nemen voorlopig geen maatregelen.

ANP