112

Gewonde bij schietpartij in buurt van basisschool Enschede, drie mensen opgepakt

In Enschede is dinsdagmiddag een schietpartij geweest vlakbij een basisschool. Een persoon is daarbij gewond geraakt en lag een tijd op de grond. De politie heeft inmiddels drie mensen opgepakt.

Even na 15.30 uur kwam de melding binnen: er was geschoten op de Zuidhollandlaan, in de buurt van een basisschool. Het slachtoffer was volgens omstanders nog wel aanspreekbaar en is naar het ziekenhuis gebracht.

Na de schietpartij zocht de politie naar een zwarte Citroen C3. Aan het eind van de middag werd de auto aangehouden in Doetinchem. Er zaten op dat moment drie mensen in het voertuig, ze zijn opgepakt en worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij.

Kinderen hebben niets meegekregen

De schoten werden vlakbij basisschool Europa gelost, maar volgens directeur Erik Wassens hebben de kinderen niets meegekregen van het incident. De leerlingen van de school hebben al vakantie en waren dus niet op school waren.

In de buitenschoolse opvang naast de school waren wel kinderen aanwezig, maar die hebben volgens de leiding niets gehoord. Een leidster van de opvang heeft wel iets gehoord maar koppelde dat niet direct aan een schietpartij.

Beeld