Gezondheid

Sandra en dochtertje testen negatief op coronavirus: 'Eindelijk heb ik duidelijkheid'

Sandra Di Giovanni en haar dochtertje zijn niet besmet met het nieuwe coronavirus. Nadat ze meerdere keren waren afgewezen door verschillende Nederlandse instanties voor een test, kon ze maandag in het ziekenhuis in het Duitse Kleef terecht. De test voor de ziekte bleek woensdag negatief.

”Ik kan nu eindelijk opgelucht ademhalen”, zegt Sandra opgelucht tegen Hart van Nederland. Sandra en haar veertien maanden oude dochtertje waren op vakantie geweest in Lombardije, een van de risicogebieden in Noord-Italië. Bij terugkomst, afgelopen vrijdag, kregen ze last van griepklachten en koorts.

Lees ook: Sandra en haar dochtertje mogelijk besmet met coronavirus, maar ze krijgen geen hulp

Sandra was er niet gerust op en wilde graag getest worden op het coronavirus, maar werd van het kastje naar de muur gestuurd. Ze wonen net over de grens in het Duitse Kessel en dat zorgde voor problemen. ”Volgens het RIVM was er geen reden tot bezorgdheid. En van de GGD kreeg ik te horen dat ik niet in Nederland terecht kon.”

Geen griep, geen coronavirus

Het verbaasde Sandra dat ze nergens in Nederland terecht kon voor een test, omdat ze wel in Nederland werkt, daar een huisarts heeft en ook verzekerd is. Uiteindelijk kon ze maandag terecht in een ziekenhuis in Kleef. Hier werd ze eerst getest op griep, deze bleek negatief. Daarna werd ze getest op het coronavirus.

Lees ook: Sandra wordt eindelijk serieus genomen: ‘Over twee dagen krijg ik de uitslag van de corona-test’

De twee zaten sinds dat ze terug waren gekomen in quarantaine, eerst vrijwillig en later verplicht door de Duitse GGD. ”Van het moment dat we vrijdag zijn geland tot het moment van de test, zijn we met niemand in contact geweest.”

Woensdag werd duidelijk dat Sandra en haar dochtertje niet besmet zijn met het virus en werd de thuisisolatie opgeheven. ”Het is echt een opluchting. Eindelijk kan ik weer verder”, vertelt de moeder.

Knuffelen met opa en oma

Ondanks dat de twee dus niet besmet zijn met het coronavirus, moet het dochtertje van Sandra nog even thuisblijven. Het kinderdagverblijf laat via een mailtje weten “opgelucht te zijn met de goede uitslag”. In overleg met de Limburgse GGD is besloten dat het meisje weer mag terugkeren als ze helemaal beter is.

Sandra heeft nog steeds last van benauwdheid, maar heeft geen koorts meer. Haar dochtertje heeft sinds ze terug zijn al geen koorts meer. “Ik moet nog wat uitzieken, maar ik ben nu vooral blij dat we duidelijkheid hebben. Dat is alles wat we wilden. Nu kunnen we eindelijk weer met opa en oma knuffelen.”