Opmerkelijk

Na Dick's vernietigende rouwadvertentie reageert 'zoon Dennis': 'Nooit was het goed genoeg voor hem'

De overleden Dick uit De Ronde Venen haalde begin februari de pers door zijn opmerkelijke, zelf geschreven overlijdensbericht in de plaatselijke krant de Nieuwe Meerbode. “Bij mijn feestjes waren jullie er wel, maar tijdens mijn ziekte was er (bijna) niemand”, verweet hij iedereen die hem kende. Maar volgens ene Dennis, die beweert Dicks zoon te zijn, zit de vork heel anders in de steel.

Ook Dennis plaatste een rouwadvertentie in de Nieuwe Meerbode, blijkt uit een tweet van journaliste Hester Zitvast, waarin hij in niet mis te verstane woorden wereldkundig maakt wat voor man zijn vader – volgens hem – was. “Alles en iedereen heeft voor de man klaar gestaan, maar nooit was het goed of goed genoeg.”

Lees ook: Dick haalt postuum uit naar ‘vrienden’: ‘tijdens mijn ziekte was er (bijna) niemand’

Ook had Dick volgens Dennis helemaal geen vrienden en ging hij al helemaal nooit naar feestjes. En dat lag vooral aan hemzelf. “Alles en iedereen heeft voor de man klaar gestaan, maar nooit was het goed of goed genoeg. Dick heeft bij leven helaas nooit willen inzien hoeveel schade hij heeft berokkend bij eenieder die goedwillend was. Narcisme is een ernstige aandoening voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen.” (Tekst gaat verder onder tweet)

Dennis sluit zijn advertentie af met woorden die hij eerder ook tegen Dick in levende lijve heeft gezegd: “Dick, ik heb helaas niks goeds van je geleerd. Gelukkig voor mij had ik een heel lieve moeder en grootmoeder. Zij die zonder zonde leven, werpen de eerste steen, maar jij was de koning. Tabee, rust zacht.”

Om de schade die Dick volgens Dennis heeft berokkend aan “zijn moeder, echtgenote, familie en vrienden” enigszins recht te trekken, zal Dennis een bedrag over maken aan twee stichtingen, te weten Mind (een fonds voor psychische gezondheid) en KWF Kankerbestrijding.