112

Rotterdamse vrouw (87) in bed beschoten, politie pakt drie verdachten op

Een 87-jarige Rotterdamse is in de nacht van zaterdag op zondag zich rot geschrokken. Toen de oudere vrouw in haar bed lag werd ze beschoten. Een rondvliegende kogel kwam door het raam in de muur van haar slaapkamer, boven haar bed, terecht. Drie mannen zijn in verband met de zaak gearresteerd.

Dat gebeurde volgens de politie rond 01.00 uur aan de Zuiderhagen in Rotterdam. De vrouw hoorde een knal en voelde daarna glassplinters in haar haren en op haar bed. Ze dacht dat de knal en de splinters afkomstig waren van een vallend schilderij, maar kwam volgens de politie tot een andere conclusie toen het licht aanging en “ze het gat boven haar bed zag”.

De vrouw is slachtofferhulp aangeboden. Er zijn geen aanwijzingen dat er gericht op die woning is geschoten, aldus de politie. Die was gealarmeerd door een buurtbewoner die knallen had gehoord die niet op vuurwerk duidden.

Uiteenlopende verklaringen

Drie mannen, een 20-jarige man uit Den Haag, een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 20-jarige man uit het Hoogvliet, zijn gearresteerd. Zij zaten in een geparkeerde auto en vertelden uiteenlopende verhalen. Op straat werden enkele kogelhulzen gevonden en in de auto van het drietal vonden agenten “aanwijzingen dat zij misschien meer met het incident te maken hadden”.

De politie doet zondag nader buurtonderzoek.

Beeld: Video Duivestein

ANP