112

Romana is dakloos na gestolen caravan: 'De urn van mijn oma is nu ook weg'

Nog geen half jaar geleden kocht de 25-jarige Romana van der Land een nieuwe caravan. Ze wilde er het land mee doorreizen, van kermis naar kermis. Afgelopen weekend sloeg haar de schrik om het hart: de caravan was weg, gestolen. Roma bleef dakloos achter.

Romana verbleef afgelopen weekend bij haar ouders in het Friese Sneek. “Normaal gesproken slaap ik, samen met mijn zoontje, in mijn caravan”, vertelt ze tegen Hart van Nederland. “Maar afgelopen winter hebben we bij mijn ouders in de woonwagen geleefd. Hadden we dat nou maar niet gedaan, dan was de caravan niet weg geweest.”

“We kwamen er zaterdag achter dat de caravan miste”, vervolgt ze. “Ik had net al mijn spulletjes erin gelegd. Ook de urn van mijn oma, de geboortespulletjes van mijn zoontje en de spullen van de honden. Alles is nu weg.”

Bewakingsbeelden

Toen Romana de lege plek zag waar de caravan had moeten staan, is ze gelijk in de buurt gaan vragen naar bewakingsbeelden . “De sportschool had de caravan perfect in beeld. Daarop is te zien hoe een donkere auto om 21.48 uur de caravan meeneemt. Het ging allemaal heel snel.”

Ze hoopt dat de auto die gebruikt is, ook gestolen is. “Dan krijgt de politie direct een seintje als hij langs een camera op de snelweg rijdt. Bij een gestolen caravan gebeurd dit helaas niet”, legt Romana uit. “Hij was ook niet verzekerd. Ik hoop maar dat iemand hem tegenkomt, de politie belt en dat ik hem zo terug krijg.”