Misdaad

Ook Rode Kruis zet Kaj van der Ree aan de kant na beschuldigingen van wangedrag

Het Rode Kruis heeft de samenwerking met presentator en vlogger Kaj van der Ree beëindigd na de beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij was enige jaren ambassadeur, maar moet zijn functie per direct neerleggen. Dat heeft een woordvoerder van de hulporganisatie maandag laten weten.

De organisatie liet naar aanleiding van het nieuws al weten de kwestie te onderzoeken. Nadat de presentator zaterdag in een verklaring zijn fouten toegaf, is in overleg besloten de samenwerking te beëindigen. “Seksueel contact met minderjarige meisjes is voor ons onacceptabel.” Wel bedankt het Rode Kruis de presentator voor zijn inzet als ambassadeur.

Naaktfoto’s gevraagd

Meerdere jonge vrouwen zeiden vorige week dat ze enkele jaren geleden op minderjarige leeftijd seksueel getinte berichten van de vlogger hadden ontvangen. Ook zou de 28-jarige Van der Ree enkele jaren geleden naaktfoto’s hebben gestuurd en om naaktfoto’s hebben gevraagd van jonge meisjes die toen 13, 14 en 15 jaar oud waren.

Lees ook: Kaj van der Ree geeft fouten toe: ‘Ik hoop dat vrouwen mij kunnen vergeven’

Naar aanleiding van de beschuldigingen haalde BNNVARA het tv-programma Proefkonijnen per direct van de buis. Hij was daar medepresentator. Ook zijn vrijdagavondshow op 3FM stopt. Van der Ree bood zaterdag zijn excuses aan voor zijn gedrag.

ANP