Sport

Wedstrijd Roda JC en MVV twee keer stilgelegd door vuurwerk vanaf tribune

Aanhangers van Roda JC hebben ervoor gezorgd dat de Limburgse derby in Kerkrade tegen MVV Maastricht een kwartier is onderbroken. Al in de eerste minuut staken ze zoveel vuurwerk en rookbommen af, dat scheidsrechter Pol van Boekel besloot de wedstrijd even te onderbreken. De spelers bleven aan de rand van het veld staan, om te wachten tot de rook was weggetrokken.

Na een kwartier spelen werd weer vuurwerk afgestoken op de tribune achter een van de doelen. Het leidde tot grote, zwarte rookwolken in het Parkstad Limburg-stadion. Van Boekel besloot daarop alle spelers naar binnen te sturen voor een afkoelingsperiode. (Tekst gaat verder onder tweet)

De scheidsrechter kreeg in zijn kleedkamer al snel bezoek van een politieagent, om te overleggen hoe nu verder gehandeld moest worden.

‘Laatste kans’

Van Boekel stuurde de spelers na een kwartier wachten weer naar buiten. “We hebben met de autoriteiten afgesproken dat dit de laatste kans is”, zei de arbiter bij FOX Sports. “De eerstvolgende keer dat er weer vuurwerk op de tribunes of het veld komt, wordt de wedstrijd definitief gestaakt.”

De supporters van Roda JC zouden het vuurwerk hebben afgestoken omdat ze niet blij waren met het vroege aanvangstijdstip van 12.15 uur, bedoeld om drie wedstrijden in de eerste divisie achter elkaar op FOX Sports te kunnen uitzenden. ‘FOX op zwart’, stond op een groot spandoek dat onder het betreffende vak hing.

Spelersbus

Een dag voor de wedstrijd werd ook al de spelersbus van Roda JC beklad. Ook waren er ramen ingegooid.

ANP
Foto: @indehekken