Politiek

RIVM-directeur praat Kamerleden bij over coronacrisis

Zoals elke week, wordt de Tweede Kamer donderdagochtend bijgepraat door experts op het gebied van infectiebestrijding en gezondheidszorg. RIVM-directeur Jaap van Dissel is als eerste aan het woord.

Daarna volgen GGD-directeur Sjaak de Gouw van de veiligheidsregio Hollands Midden, Nienke Nieuwenhuizen van de vereniging voor ouderengeneeskunde Verenso en Ronnie van Diemen, de inspecteur-generaal Gezondheidszorg.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

De verwachting is dat zij met een positievere boodschap komen dan de vorige weken, aangezien het aantal mensen dat de afgelopen dagen op de intensive care is beland is afgenomen.

Diederik Gommers, de voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care, vertelde de afgelopen weken bij de briefing over de zorgen op de ic-afdelingen. Hij is er deze week niet bij.

Vanaf 14.00 uur is in de Tweede Kamer ook weer een debat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. Dan zal het gaan onder meer over de maatregelen na 28 april gaan, de apps die het kabinet wil laten ontwikkelen en de zorgen over beschermingsmiddelen voor zorgverleners.