Opmerkelijk

Tientallen rijplaten van 1000 kilo van een op andere dag verdwenen, aannemer looft beloning uit

Op een fietspad bij Everdingen, pal naast de A2, zijn 68 rijplaten gestolen. Ze waren neergelegd om het asfalt te beschermen bij baggerwerkzaamheden.

Wie de platen heeft weggehaald is niet duidelijk. Een makkelijke klus kan het niet zijn geweest want de rijplaten wegen zo’n 1000 kilo per stuk. Ongeveer de helft van alle rijplaten die er begin vorige week zijn neergelegd, zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gestolen.

“Het zijn wel drie à vier vrachtwagens vol die weggereden zijn,” legt de beduusde aannemer Gerson van de Lee uit. Toen hij het nieuws kreeg was hij sprakeloos. “Dan val je wel even stil, ja.” “Het is hondsbrutaal,” zegt mede-aannemer Heidi van de Lee.

Financiële strop

Voor de aannemer betekent het een enorme strop. Het is niet te doen om zulke rijplaten te verzekeren, omdat ze meestal op een niet afgesloten terrein moeten worden neergelegd. En dus zitten broer en zus Van de Lee nu met een kostenpost van zo’n 40 duizend euro.

“Voor de gouden tip willen we een beloning van 1500 euro uitreiken om te proberen ze weer terug te krijgen,” zegt Gerson.