Misdaad

Gökmen T. krijgt levenslang voor tramaanslag Utrecht

De rechter heeft tramschutter Gökmen T. vrijdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de tramaanslag in Utrecht. Bij de aanslag op het 24 Oktoberplein kwamen op 18 maart vorig jaar vier mensen om het leven en vielen meerdere zwaargewonden.

Slachtoffers en nabestaanden van reageerden na de uitspraak opgelucht. Levenslang is wat ze wilden, zeiden advocaten. “Iedereen is blij maar houdt ook zijn hart vast. Want wat als de advocaat van Gökmen T. in hoger beroep gaat,” zei Wendy van Egmond, de advocaat van de nabestaanden van een van de dodelijke slachtoffers.

Advocaat Sébas Diekstra staat de vader van de doodgeschoten Roos Verschuur bij. Zijn cliënt is “heel opgelucht” door de uitspraak. “Een levenslange gevangenisstraf was ook de enige passende straf in deze zaak en bij een verdachte zoals deze.”

Lees terug: Opnieuw heftige dag voor nabestaanden tramaanslag: ‘Je bent een laf varken’

De opgelegde celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. De officier van justitie pleitte er eerder deze maand voor om Gökmen T. voor de rest van zijn leven op te sluiten.