Misdaad

Rechtbank buigt zich over mysterieuze verdwijning Belgische loodgieter Johan

De rechtbank in Breda buigt zich maandag over de zaak tegen drie verdachten die te maken zouden hebben met de verdwijning van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Het gaat om een inleidende zitting, waarin de zaak nog niet inhoudelijk wordt behandeld. De drie verdachten zijn twee vrouwen en een man.

Van der Heyden verdween spoorloos nadat hij op zondag 2 juni vorig jaar zijn woning had verlaten in het Belgische Lint. De politie vermoedt dat hij in de directe omgeving van een woonwagenkamp in de buurt van Steenbergen is gegijzeld en gedood. Zijn lichaam zou daarna in stukken zijn gesneden en verbrand. De stoffelijke resten zouden vervolgens zijn vervoerd in een speciekuip en zijn gedumpt in het buitengebied van Steenbergen of vanaf een brug in het Schelde-Rijnkanaal gegooid.

Lees ook: Gedetailleerde getuigenis in zaak vermiste loodgieter: ‘Gruwelijk vermoord’ 

Witte busje loodgieter Johan leeg teruggevonden

Het witte busje van de man, een Peugeot Boxer, werd na zijn verdwijning leeg teruggevonden in Den Bosch. Volgens de politie is de auto ook in Steenbergen geweest, niet ver van Roosendaal en Bergen op Zoom. Hoewel nog veel onduidelijk is, vermoedt de politie dat geld het motief was om de Belg om het leven te brengen.

Lees ook: Beloning van 15.000 euro voor gouden tip verdwenen Johan van der Heyden 

In de zaak zijn de afgelopen maanden zeven mensen aangehouden, van wie twee vrouwen en een man nog vastzitten. Wat hun precieze relatie met Van der Heyden was, is onduidelijk.

Lees ook: Drie verdachten aangehouden in verdwijningszaak Johan van der Heyden 

ANP / Redactie