Politiek

Premier Rutte en zorgministers gaan weer in debat met Kamer over verscherpte coronamaatregelen

Een dag nadat premier Mark Rutte en coronaminister Hugo de Jonge hebben gezegd dat er voor de komende twee weken strengere maatregelen gaan gelden, gaan de bewindslieden in debat met de Kamerleden over de aanpak en de ontwikkeling van de coronacrisis.

Lees het laatste coronanieuws in ons liveblog

De Tweede Kamer gaat vanaf 15.30 uur +- weer in debat met premier Rutte en de zorgministers. Eerst zullen de fractievoorzitters van de partijen spreektijd krijgen. Daarna krijgen Rutte, De Jonge en Van Ark de kans om te antwoorden.

Het aantal besmettingen met het coronavirus daalt wel, maar niet snel genoeg. Daarom kwam het kabinet dinsdagavond met extra coronamaatregelen die moeten gaan helpen om het virus onder de duim te krijgen en de druk op te zorg verlagen. Zo wordt de maximale groepsgrootte verkleind van vier naar twee personen. Ook gaan publieke locaties zoals musea, bioscopen en pretparken voor twee weken dicht.

Lees ook: Deze extra coronamaatregelen gaan vanavond in

Kamerleden bijgepraat

Vooraf aan het debat zijn de Kamerleden bijgepraat door RIVM-directeur Jaap van Dissel en Ernst Kuipers van Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).