Opmerkelijk

Miljoenenregen gesprek van de dag in Nieuw-Vennep: "Zo begint het nieuwe jaar wel heel goed!"

Een dag na het vallen van de Postcodekanjer van 54,7 miljoen in Nieuw-Vennep is de geldregen het gesprek van de dag in het normaal toch wel nuchtere Noord-Hollandse dorp.

“Ik had eerst twee loten gekocht en daarna onder het genot van een pils nog drie loten, dus in totaal vijf,” vertelt één van de vele opgetogen inwoners aan Hart van Nederland. “Ik ben overal blij mee, al is het duizend euro of vijfhonderd euro, het maakt mij niet uit”. De Postcode Loterij organiseert aanstaande zaterdag een feest in de wijk. Daar zullen de bewoners horen op welk bedrag per lot zij mogen rekenen.

Een andere Nieuw-Vennepse die in de prijzen is gevallen vertelt: “Het grootste wat ik ooit gewonnen heb is een blik tennisballen, dus dit is wel heel leuk. Zo begint het jaar 2020 wel heel goed!”

Sportieve verliezers in Nieuw-Vennep

Zoals elk jaar zijn er ook altijd een paar die naast het net vissen, maar in Nieuw-Vennep gaan ze daar sportief mee om: “Volgende keer ben ik aan de beurt, denk ik dan maar. We zien wel straks al die nieuwe grote auto’s hier in het dorp rijden, wordt het zicht in ieder geval alleen maar mooier. Al zal er misschien toch ook wel een klein beetje jaloezie bij komen kijken.”

Negen inwoners in één klap multimiljonair

Woensdagavond werd bekend dat de miljoenenprijs gevallen is op de postcode 2151 BZ, op de Westerdreef. De helft van het bedrag, 27,35 miljoen euro, wordt verdeeld over de winnaars die woonachtig zijn op die exacte postcode. De gewonnen bedragen in de straat lopen uiteen van ruim 158.000 euro tot meer dan 8,8 miljoen euro. Negen inwoners zijn hiermee in één klap multimiljonair.

De andere helft van de prijs wordt verdeeld onder de meespelende buurtgenoten in de wijk, waarvan de postcode begint met 2151. Een vrouw met die cijfers in de postcode vertelt: “Ik heb wel 2151 als postcode en dan moeten we afwachten wat we krijgen. Ik heb niet de letters. Als je met z’n tienduizenden bent krijg je alsnog een habbekrats natuurlijk, maar het is wel heel erg leuk. Het is voor het eerst sinds jaren en jaren dat we in de prijzen vallen.”