Gegevens van politiemedewerkers met PTSS op straat door fout bij verzenden van e-mail

De gegevens van meer dan honderd politiemedewerkers en oud-politiemedewerkers met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) zijn vrijdagochtend bekendgemaakt. Dat komt door een fout bij het verzenden van een e-mail. Dat blijkt uit een mailwisseling die Omroep Brabant in handen kreeg.

Door deze fout weten die medewerkers nu van elkaar dat ze de diagnose PTSS hebben. Medewerkers kregen een mail van een casemanager van het meldpunt PTSS binnen de politie waarin ze uitgenodigd werden voor een ‘contactdag’ voor collega’s met PTSS. De casemanager vergat echter de namen en e-mailadressen van de collega’s in de BCC te zetten, waardoor die zichtbaar werden voor iedereen.

Excuses

De casemanager besefte dat het fout was gegaan en trok te mail in. Daarnaast werd een extra mail gestuurd waarin de fout is erkend en excuses worden gemaakt aan alle geadresseerden.

Een van de genodigden laat weten: “Als ik naar zo’n contactdag toe zou gaan, dan weet ik dat ik collega’s of oud-collega’s tegenkom. Dan kies ik daarvoor. Maar ik ga nooit. Want ik wil niet dat mensen van me weten dat ik PTSS heb. Ik schaam me ervoor.” De politie erkent dat de fout is gemaakt.

ANP