Politiek

Premier Rutte feliciteert Joe Biden met overwinning Amerikaanse presidentsverkiezing

Premier Mark Rutte heeft zaterdagavond aanstaand Amerikaanse president Joe Biden en aanstaand vicepresident Kamala Harris gefeliciteerd met de winst van de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

“Namens het kabinet feliciteer ik @JoeBiden en @KamalaHarris van harte met hun overwinning bij de spannende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ik kijk ernaar uit om de goede relatie tussen onze landen voort te zetten en hoop hem hier snel persoonlijk over te spreken”, schrijft hij op Twitter. Hij verzond het bericht ook in het Engels.

Lees ook: Rutte: claims Trump over verkiezingsfraude ‘opmerkelijk’

Politici

Ook andere politici feliciteren Biden en Harris met de verkiezingswinst. “Eindelijk. Een historische stap, Biden en Harris. Waarden doen ertoe, integriteit doet ertoe. Leiderschap doet ertoe. Het land kan helen op weg naar. de toekomst”, schrijft minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag (D66) op Twitter. “Dit is zo mooi. Amerika kan na vandaag weer ademen. Goe Jo! Go Kamala!”, twittert haar partijgenoot en fractievoorzitter Rob Jetten.

Joe Biden

Jesse Klaver reageert kort maar krachtig: “YESSS Joe Biden president!” PvdA-leider Lodewijk Asscher reageert ook op Twitter en deelt een video met de Amerikaanse nieuwscommentator Van Jones die zeer emotioneel reageert op de winst van Biden. “Kijk naar dit indrukwekkende moment. Politiek doet ertoe.”

ANP