112

Politiebeveiliging bij hoofdkantoor KNVB na eredivisie-besluit

Het hoofdkantoor van de voetbalbond KNVB wordt vrijdagavond uit voorzorg beveiligd door de politie. De bond nam eerder op de dag een besluit over de afloop van de betaald voetbalcompetities en supporters van sommige clubs zijn daar niet blij mee. Op sociale media gaan bedreigingen rond.

Lees ook: Besluit KNVB: Ajax eerste maar niet kampioen, Utrecht valt buiten de boot

Het kwartje van de KNVB viel voor FC Utrecht, SC Cambuur en De Graafschap de verkeerde kant op. De teams roeren zich. Bekerfinalist FC Utrecht is zelfs woedend en spant een rechtszaak aan tegen de voetbalbond. De club loopt Europees voetbal nipt mis, terwijl het een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Willem II, dat wel Europa in gaat.

Cambuur-trainer noemt het KNVB-besluit om geen teams te laten promoveren en degraderen “de grootste schande uit de Nederlandse sport”.

Oproep samenkomen

Ook supporters zijn boos. Op sociale media wordt opgeroepen samen te komen bij het hoofdkantoor van de KNVB, in Zeist. “Bel de ME maar alvast op. Wat nou geen promotie. De boeren verzamelen zich weer. Op naar Zeist!”, twittert een supporter van De Graafschap.

Een andere Twitteraar hoopt ‘dat heel die zooi in Zeist affikt’. Ook komen berichten voorbij als ‘Met de giertank naar Zeist’ en ‘Nog mensen die vervoer zoeken richting Zeist?’.

De politie kan niet zeggen hoeveel agenten het KNVB-gebouw bewaken. Een correspondent meldt dat het om meerdere busjes gaat en dat naast agenten ook beveiligers aanwezig zijn. Tot op heden is er bij het kantoor nog niets voorgevallen, meldt een politiewoordvoerder.

Beeld ter illustratie, via ANP