112

Politie zet opgepakt inbrekersduo te kakken op Instagram

Twee mannen die ervan verdacht worden meerdere inbraken te hebben gepleegd in Geleen, zijn vorige week dinsdag opgepakt. Dat meldt de politie deze week pas op Instagram.

De inbrekers konden worden gepakt nadat agenten waren afgegaan op een spoedmelding van een inbraak in het centrum van Geleen. De bewoner van het huis had na de inbraak in zijn woning de achtervolging op de mannen ingezet. Kort daarna kon het duo door vier toegesnelde agenten in de boeien worden geslagen.

Rooftocht

“Na onderzoek bleek dat de twee verdachten deze nacht op rooftocht waren”, schrijft de politie onder een geblurde foto van het inbrekersduo. “Ze kunnen hoogstwaarschijnlijk worden gelinkt aan meerdere woninginbraken in deze nacht in Geleen!”

View this post on Instagram

Aanhouding woninginbrekers! 🏚🔍 ============================= In de nacht van dinsdag 8 september op 9 september waren wij belast met de noodhulpdienst voor de Westelijke Mijnstreek. Omstreeks 04.00 uur, kregen wij een spoedmelding om te rijden naar een straat in het Centrum van Geleen. Hier zou de melder achter twee personen aanzitten 🏃🏼‍♂️die zojuist bij hem hadden ingebroken. Door vier collega's die razendsnel ter plaatse waren konden de twee verdachten worden aangehouden. 👮‍♂️ Na onderzoek bleek dat de twee verdachten deze nacht op rooftocht waren. Ze kunnen hoogstwaarschijnlijk worden gelinkt aan meerdere woninginbraken in deze nacht in Geleen! De recherche zal het onderzoek draaien. Zoals iedereen merkt wordt het weer langzaam sneller donker 🌠 wat er vaak voor zorgt dat het aantal inbraken stijgt. Ziet u iets verdachts in uw omgeving, bel 112! Daarnaast adviseren wij u om uw woning zo goed mogelijk te beveiligen dat het voor inbrekers te moeilijk wordt om binnen te komen! ^TH ^MS ^FO ^NS

A post shared by Politie Westelijke Mijnstreek (@politie_westelijke_mijnstreek) on