Opmerkelijk

Politie weet wie de 'treinrukker' is die een vrouw aanrandde

De politie weet wie de man is die begin december in een trein zijn piemel liet zien aan een vrouwelijke medepassagier en haar later op de kont sloeg. De ‘treinrukker’ is nog niet aangehouden.

Omdat de man zich niet had gemeld bij de politie werd een herkenbare foto van hem verspreid. Hierna zijn er meerdere tips binnengekomen, een van de tipgevers zegt de potloodventer te herkennen.

Negeren hielp niet

De treinrukker sloeg zondagochtend 8 december toe in een sprinter tussen Amsterdam-Zuid en Utrecht Centraal. De viespeuk ging tegenover een nietsvermoedende vrouw zitten. Hij keek haar de hele tijd aan, waardoor ze zich ongemakkelijk begon te voelen.

Het slachtoffer deed haar best om hem te negeren, maar ze besloot hem wel stiekem te filmen. Op gegeven moment was negeren geen optie meer: hij deed zijn jas omhoog en liet zijn erectie zien.

Op haar achterwerk

Omdat de vrouw als ze weg wilde komen langs hem zou moeten lopen, durfde ze zich niet te bewegen. Ze vroeg hem in godsnaam ergens anders te gaan zitten. Uiteindelijk deed de smeerlap dat, maar toen de vrouw wilde uitstappen sloeg hij haar ook nog op haar achterwerk.

Lees ook: Vrouw filmt hoe viespeuk zijn piemel aan haar laat zien in de trein

Het slachtoffer maakte melding van het incident en leverde het filmpje in bij de politie. Die gaf de treinrukker eind februari één week om zich te melden, anders zou zijn foto verspreid worden. Toen hij dat niet deed, gebeurde dat afgelopen weekend alsnog.