Dieren

Politie vindt 22 katten en dode honden in woning Rotterdam

22 katten en drie honden zijn uit een zwaar vervuilde woning in Rotterdam-West gehaald. Later troffen agenten nog twee overleden honden aan in het huis.

De politie werd ingeschakeld door medewerkers van de GGD, die hen vroegen poolshoogte te nemen wegens “behoorlijke stankoverlast”. Eenmaal bij de woning wilde de bewoner niet met agenten in gesprek, maar op de achtergrond hoorden ze een hond blaffen, schrijft de politie op Instagram.

Uiteindelijk wisten agenten dankzij een machtiging toch het huis binnen te komen, en wat ze daar aantroffen is afschuwelijk te noemen. De woning bleek niet alleen ernstig vervuild, “na telling kwamen we uit op 22 katten, waarvan sommige nog kitten, en 3 honden”. Later werden er nog twee honden gevonden “die waarschijnlijk al langere tijd niet meer leefden”.

Strafrechtelijk onderzoek

De officier van justitie besloot dat alle dieren in beslag genomen moesten worden. De crisisdienst ontfermde zich over de bewoner en de woning werd onbewoonbaar verklaard. De dierenpolitie is een strafrechtelijk onderzoek naar de eigenaar gestart.

Dierenliefhebbers die de verwaarloosde dieren een goed thuis willen bieden: “Alle dieren zijn elders ondergebracht en kunnen niet via ons bij een nieuw baasje terecht komen”, aldus politie Rotterdam-West.

View this post on Instagram

Medewerkers van de GGD riepen vorige week onze hulp in om te kijken bij een woning in Rotterdam-West waar een behoorlijke stankoverlast vandaan kwam. De bewoner wilde niet met ons in gesprek en op de achtergrond hoorden wij een hond blaffen. Gezien de omstandigheden zijn we uiteindelijk met een machtiging de woning binnen gegaan. Die bleek ernstig vervuild en er waren veel meer honden en katten binnen. Na telling kwamen we uit op 22 katten, waarvan sommige nog kitten, en 3 honden. De situatie was droevig voor zowel de dieren als de bewoner. De crisisdienst zorgde voor de juiste hulp voor de bewoner. De Officier van Justitie besloot dat alle dieren inbeslaggenomen moesten worden. De woning is onbewoonbaar verklaard. Later troffen we nog twee honden aan die waarschijnlijk al langere tijd niet meer leefden. Naast het hulpverleningstraject start de dierenpolitie met een strafrechtelijk onderzoek. Voor alle dierenliefhebbers die regelmatig meelezen; alle dieren zijn elders ondergebracht en kunnen niet via ons bij een nieuw baasje terecht komen. ^MO #dierenwelzijn #Rotterdam #honden #katten #politie #hulpverlening #dieren

A post shared by Politie Delfshaven (@pol_delfshaven) on