112

Politie op zoek naar camerabeelden in zaak gezinsdrama Etten-Leur

De politie is op zoek naar camerabeelden in het onderzoek naar de dood van vier gezinsleden in Etten-Leur. Zaterdag deed de politie een gruwelijke ontdekking in een woning aan de Dasseburcht in de Brabantse plaats. Ze troffen in de vroege avond de lichamen aan van een oma, moeder en haar twee jonge kinderen. Zij zijn mogelijk door een misdrijf om het leven gebracht.

Zondagavond kregen bewoners een burgernetmelding met het verzoek om beelden van bewakingscamera’s te controleren en veilig te stellen. Zo wil de politie de looproute van Onur K., de vader van het gezin, in kaart brengen. Van hem ontbreekt ieder spoor en de politie is naarstig naar de man op zoek. De identiteit is vrijgegeven om de man sneller op te kunnen sporen. De politie verdenkt hem van betrokkenheid en is ook bezorgd om zijn welzijn.

Lees ook: Buurvrouw: ‘Normaal hoorden we de kinderen, maar sinds vrijdagavond was het stil’

‘Vader nog gezien bij supermarkt’

Uit het onderzoek van de politie blijkt dat K. zaterdag rond half zes nog is gezien in de omgeving van een supermarkt aan het Van Bergenplein. Hij is rond dat tijdstip ook lopend te zien op camerabeelden van een snackbar aan datzelfde plein. Waarschijnlijk heeft hij zich van de Dasseburcht verplaatst naar het Van Bergenplein. Vanaf daar is het onduidelijk hoe de man zijn weg heeft vervolgd.

Op beelden van de snackbar heeft de politie kunnen zien dat Onur de supermarkt is ingelopen. De eigenaar Henk Jacobs vertelt dat de politie bij hem is langs geweest om te kijken naar zijn camerabeelden.’De beelden hebben ze meegenomen zodat ze zijn looproute uit kunnen stippelen. Henk Jacobs kent Onur wel van gezicht, maar niet persoonlijk.  Hij heeft hem zelf niet gezien op zaterdag. “Bij ons is het spitsuur rond 17:30 uur dus dan ben je erg druk met je eigen werkzaamheden. Ik heb hem dus niet gezien.” De eigenaar is blij dat hij heeft kunnen bijdragen met zijn camerabeelden.

Herkent u Onur?

De politie deelt de camerabeelden waar Onur in de supermarkt te zien is, in de hoop dat mensen Onur herkennen. “We vragen aan iedereen in Etten-Leur en omgeving om te kijken of er op hun camerabeelden Onur te zien is en zich bij ons te melden.”

Lees ook: Twee kinderen, moeder en oma overleden bij drama Etten-Leur

De buurt is geschokt. Voor de buurvrouw was het flink schrikken toen alle hulpdiensten zich zaterdagavond in de straat verzamelden. “Ik vind het ook wel een beetje eng. Gisteren zei ik tegen mijn man: ik ga niet alleen naar boven, niet alleen naar bed.” Ook de burgemeester schrijft in een brief aan alle bewoners van de plaats dat ‘een tragische gebeurtenis als deze een schok veroorzaakt in onze Etten-Leurse samenleving’. Vanwege de coronacrisis is er geen bijeenkomst. Wel is er telefonische psychologische steun mogelijk.