112

Politie-invallen in zeventien panden in Groningen, Overijssel, Friesland en Drenthe

In zeventien panden in Groningen, Overijssel, Friesland en Drenthe zijn donderdagavond invallen gedaan door de politie. Daarbij zijn tien mensen aangehouden. Een daarvan is bij de aanhouding door de politie in zijn been geschoten.

De invallen werden gedaan in het kader van een maandenlang lopend rechercheonderzoek. De verdachten worden verdacht van handel in vuurwapens en verdovende middelen, fraude en verschillende geweldsdelicten.

In totaal zijn er tien verdachten aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Oosterwolde, een 34-jarige man uit Leeuwarden, een 31-jarige man uit Leeuwarden, een 35-jarige man uit Roosendaal, een 35-jarige man uit Beilen, een 43-jarige man uit Marum, een 38-jarige vrouw uit Groningen, een 36-jarige man uit Hoogeveen en twee mannen zonder vaste woon of verblijfsplaats (24 en 33).

De politie heeft doorzoekingen gedaan in zeventien woningen en bedrijfspanden in Oosterwolde, Roosendaal, Hoogeveen, Leeuwarden, Drachten, Groningen, Beilen, Stadskanaal, Roden, Marum, Dedemsvaart en Winschoten. Aan de doorzoeking neemt ook een gespecialiseerd team van Defensie deel.

In been geschoten

In Drachten is de 43-jarige verdachte uit Marum bij de aanhouding door de politie in zijn been geschoten. De verdachte is gewond, maar buiten levensgevaar, overgebracht naar het ziekenhuis. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

De politie gaat vrijdag verder met het doorzoeken van een deel van de panden, omdat bepaalde panden beter te onderzoeken zijn in het licht. De panden worden ondertussen bewaakt.