112

Politie: er was geen dreiging op Utrecht CS, verdachten vrijgelaten

Er is dinsdagavond op het centraal station van Utrecht geen sprake van dreiging geweest. Dat blijkt uit uitgebreid onderzoek van de politie. De twee gearresteerde mannen zijn weer vrijgelaten. Zij bleken niets te hebben gedaan en krijgen nazorg van de politie.

Uit het onderzoek van de recherche, de inzet van specialisten en uit de verhalen van getuigen blijkt dat er eigenlijk niets aan de hand is geweest, zo meldt de politie woensdag.

Zwaarbewapende agenten

Dinsdagavond werd rond 19.00 uur groot alarm geslagen nadat iemand in een trein “iets zorgelijks” zou hebben geroepen. Het station werd onmiddellijk ontruimd en afgezet. Al het treinverkeer werd stilgelegd. Hulpdiensten rukten massaal uit. Ook een speciale, zwaarbewapende eenheid van de politie kwam ter plaatse.

Lees ook: Zwaarbewapende politieagenten op Utrecht Centraal, twee mensen opgepakt

Ruim een uur later werd het station weer vrijgegeven. De politie had toen twee personen gearresteerd. Al snel liet zij weten geen wapens of explosieven te hebben gevonden.

‘Flink schrikken’

Een treinreiziger, die op het station was op het moment dat het werd ontruimd, vertelde tegen Hart van Nederland dat ze flink was geschrokken. “We moesten naar het Jaarbeursplein waar we tientallen politieagenten zagen en medewerkers van de ambulance en de brandweer. Niemand wist wat er aan de hand was. Als je dan politiehonden ziet, denk je wel aan een bommelding. En dat is flink schrikken, zeker zo kort na de aanslag in Wenen.”

Beeld: Koen Laureij