Dieren

Politie zoekt eigenaar verwaarloosd hondje Eddy: 'Hij had lange nagels en zijn vacht stonk'

De politie in Almere maakt zich grote zorgen om het lot van mogelijke huisgenootjes van hondje Eddy. Eddy werd met zijn riem los op het schoolplein aan de Montiverdistraat in Almere gevonden, maar is zo verwaarloosd dat de politie vreest voor de toestand van mogelijke andere dieren waarmee Eddy een huis deelde.

Het hondje heeft een niet-geregistreerde chip en uit onderzoek blijkt dat niemand hem als vermist heeft opgegeven. Om het beestje toch een naam te geven, gaat hij voorlopig dus als Eddy door het leven. Hij is er slecht aan toe, schrijft de politie bij foto’s van het gehavende dier. “Eddy heeft al lang niet de juiste verzorging gekregen. Hij had lange nagels, stonk, zijn vacht was gedeeltelijk vervilt en had een aangedane huid. In Dierenasiel Almere krijgt hij behalve veel liefde ook alle nodige verzorging.”

Wie is de eigenaar?

Omdat hij er zo slecht aan toe is, wil de politie weten wie de eigenaar is. Ook om te voorkomen dat andere dieren die wellicht in hetzelfde huis hebben gewoond, net zo eindigen als hondje Eddy. “Dan zien we daarna wel of we aan de slag gaan met hulpverleners of dat we een proces-verbaal opmaken tegen de eigenaar”, aldus de politie. (Tekst gaat verder onder foto’s)

Eddy is ondertussen weer mooi schoon, maar fans kunnen hem nog niet komen ophalen. Hij moet eerst opknappen. Als het beter gaat, wordt hij op de website van het asiel geplaatst.

Mensen die mogelijk meer weten over de eigenaar of eigenaren van de hond kunnen contact opnemen met 0900-8844 onder registratienummer 2020037694.