112

Politie-inval bij twee panden in Enschede en houdt vier mensen aan

Bij een politie-inval in twee panden zijn er in Enschede vier mensen aangehouden. De politie deed de twee invallen rond het middaguur.

Een van de invallen vond plaats bij de Galaxy Headshop. Dit is een winkel voor smart- en spyshop. De andere inval werd gedaan bij een pand in de Lipperkerkstraat. Het is nog onbekend waarom de politie de panden binnenviel.

‘Je had echt het gevoel; wat gebeurt daar allemaal’

Tegenover Tubantia laten bewoners en andere getuigen weten wat er precies gebeurde. Een getuige zegt dat de politie met zwaar geschud de Galaxy Headshop binnenviel. “Ik kwam terug van de hond uitlaten en ik zag in het straatje langs die shop een man wat vreemd op zijn hurken zitten, met zijn gezicht naar de muur. Toen ik goed keek zag ik dat hij handboeien bij zich had. En terwijl ik doorloop zie ik ook ineens zo’n man of 10 met pistolen in holsters op de winkel af rennen.”

Veel verloop

Een bewoner laat weten dat er veel verloop was overdag en ‘s avonds bij de smart- en spyshop. “Heel vroeg, of laat, ook op tijden dat de winkels dicht zijn. Zelfs op een zondag rond 7.00 uur zag ik eens mensen naar binnen gaan. Met grote weekeindtassen. En in een mum van tijd gingen ze weer weg zonder tas. Andersom gebeurde ook wel eens. Met niets naar binnen, met weekeindtassen naar buiten. Je had echt het gevoel; wat gebeurt daar allemaal.

Andere getuigen zeggen dat een van de aangehouden personen een jonge man is, die vaak met zijn fiets heen en weer langs de winkel kwam. “We dachten; dat zal wel een koerier zijn, een lopertje.” De politie doet op dit moment onderzoek.

Beeld: SPS Media