Politiek

Politie doet geen aangifte tegen Thierry Baudet om 'Marokkanen-tweet'

De politie doet geen aangifte tegen partijleider Thierry Baudet van Forum voor Democratie vanwege zijn ‘Marokkanen-tweet’. Dat heeft de Landelijke Eenheid van de politie via Twitter laten weten.

“Na intern overleg en na afstemming met de betrokken collega hebben wij besloten geen aangifte te doen. Voor ons is de zaak afgedaan”, aldus de politie.

Vier Marokkanen

Baudet schreef vrijdag in een tweet dat “twee dierbare vriendinnen ernstig werden lastiggevallen door vier Marokkanen in een trein”. Volgens de politiewoordvoerder ging het om conducteurs en een agent in burger die bezig waren met een kaartcontrole.

De politicus hulde zich na het plaatsen van de tweet dagenlang in stilzwijgen, maar kwam maandagmiddag alsnog met een reactie. De Forum-leider liet weten “te snel en te stevig” op het incident te hebben gereageerd. Volgens hem wisten de vrouwen niet dat de mannen NS-controleurs waren en voelden zij zich geïntimideerd.

Stoppen met Twitter

Partijgenoot Theo Hiddema riep Baudet dinsdag op om te stoppen met twitteren. “Als ik Thierry Baudet zou zijn, zou ik ophouden met die hele twitterfabriek”, zei Hiddema. “Mijn bezwaar tegen Twitter is altijd dat je veel te snel reageert. Dat vind ik niet verstandig.”

Lees ook: Theo Hiddema roept op: ‘Thierry, stop met dat getwitter’