112

Daders op de vlucht na plofkraak op geldautomaat Amsterdam

Een enorme ravage na een plofkraak op een geldautomaat op het Osdorpplein in Amsterdam. Het gebouw is zwaar beschadigd geraakt. Na de kraak is een gele Fiat Panda achtergelaten, de politie vermoedt dat de dader(s) op een scooter zijn ontkomen

De plofkraak was in de nacht van maandag op dinsdag kort na 3.00 uur. De explosievenopruimingsdienst is ter plaatse om onderzoek te doen. Of er geld is buitgemaakt is nog niet duidelijk.

De politie roept getuigen op contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. Een van de daders had mogelijk een witte trui aan.

Poging plofkraak Utrecht

Ook in Utrecht was het bijna raak: daar wist de politie een vermoedelijke poging tot een plofkraak te verijdelen. Bij een supermarkt aan het Smaragdplein waren twee personen binnengedrongen. In het gebouw staat een geldautomaat. De politie kon het duo aanhouden na een tip van getuigen.

De explosievenopruimingsdienst is ook naar de supermarkt gekomen, omdat er mogelijk nog explosieve stoffen achter zijn gebleven. De politie roept omwonenden op om de aanwijzingen van de agenten op te volgen.

Beeld: HFV Photo Services