Gezondheid

Ouders mogen op bezoek bij zieke kinderen ondanks bezoekersstop ziekenhuis Gorinchem

De coronapatient die in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem heeft gelegen is een 49-jarige vrouw, dat maakte het ziekenhuis zondagavond tijdens een persconferentie bekend. Zondagochtend werd een complete opname- en bezoekstop afgekondigd voor datzelfde ziekenhuis.

“Vorige week, van 21 februari tot 28 februari, hebben wij een patiënt op de Intensive Care gehad die na overplaatsing het coronavirus bleek te hebben”, vertelt Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis. “Wij hebben hierdoor besloten ons ziekenhuis te sluiten, omdat wij geen enkel risico willen nemen met betrekking tot de gezondheid van andere patiënten, medewerkers en mensen in de regio.”

Contactonderzoek

Blonk laat weten inmiddels een eerste onderzoek naar mensen die direct contact hebben gehad met de 49-jarige vrouw, afgerond te hebben. Op dit moment wordt nog onderzocht welke mensen indirect met de vrouw in contact hebben gestaan. Het is nog onduidelijk wanneer dit onderzoek afgerond is.

Tot die tijd gaat het ziekenhuis in Gorinchem op slot. Ouders van kinderen die in het ziekenhuis liggen mogen onder begeleiding van medewerkers nog wel op bezoek bij hun kinderen. Ook medewerkers die niet in contact zijn geweest met de vrouw, of die geen ziekteverschijnselen hebben, mogen het ziekenhuis in- en uitlopen.

Overplaatsing Erasmus MC

Tijdens de persconferentie werd ook duidelijk dat de vrouw zich met longklachten gemeld heeft bij het ziekenhuis. Omdat de medische toestand van de patiënt verslechterde werd ze overgeplaatst naar het Erasmus MC in Rotterdam, hier werd ook besloten haar toch te testen op het coronavirus. Een test die positief bleek te zijn.

De directeur van het Beatrixziekenhuis benadrukt tijdens de persconferentie dat zij te allen tijde gehandeld hebben volgens de richtlijnen van het RIVM. Omdat de vrouw niet uit besmet gebied kwam, werd er in eerste instantie besloten niet te testen op het virus.

Persconferentie

Kijk hier de persconferentie van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem terug.

Zie je de stream niet? Klik dan hier.