Politiek

Persconferentie van Rutte en minister De Jonge over de coronacrisis

Het crisisteam van het kabinet kwam vanmiddag om 16.00 uur opnieuw bij elkaar om te praten over de coronacrisis. Na het overleg is er een persconferentie met premier Rutte en minister De Jonge van Volksgezondheid. Volg deze persconferentie hier live.

Update: lees hier alles over de persconferentie van vanavond

Het lijkt er niet op dat er dan nieuwe maatregelen bekendgemaakt zullen worden, zeggen bronnen in Den Haag tegen Hart van Nederland. De verwachting is dat het kabinet Nederlanders vooral gaat oproepen om zich ook de komende tijd aan de maatregelen te houden.

Stabilisatie van aantal besmettingen

De afgelopen dagen lijkt de groei van het aantal coronapatiƫnten af te vlakken. Ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag is de laatste dagen aan het stabiliseren, evenals het aantal gemelde doden. Maar ook wordt er vanuit politiek Den Haag benadrukt hoe belangrijk het is juist nu de maatregelen vol te houden.

Volg het laatste coronanieuws in ons liveblog

Volgens bronnen wordt op de ministeries inmiddels ook al voorzichtig gekeken naar de fase na 28 april, als een groot deel van de maatregelen afloopt. Maar over wat voor stappen er dan genomen zullen worden, is nog weinig bekend.