Gezondheid

Passagiers Westerdam niet te spreken over terugreis naar Nederland: 'Het was een nachtmerrie'

Veel passagiers van de Westerdam zijn dolblij dat ze weer terug zijn op Nederlandse bodem na een ellenlange vlucht. De terugkeer naar huis ging niet zonder problemen. En veel reizigers zijn daar niet over te spreken.

Eén van de passagiers is Johan Kok. Hij zegt uren te hebben moeten wachten op zijn bagage. “We staan hier al een uur en het gaat zeker nog een uur duren. Schandalig. Je wordt gewoon gegijzeld via je bagage. Nou, ze bekijken het maar”, zegt Johan tegen Hart van Nederland. “Het is een nachtmerrie geweest.”

Niet welkom in Istanbul

Vanuit Cambodja vlogen de passagiers van de ‘coronacruise’ naar Istanbul. Maar daar bleek dat de reizigers niet welkom waren. Dus het vliegtuig moest rechtsomkeert maken en landde even later, tot verbazing van velen, in Karachi, Pakistan. “Het was een hele zware nacht”, zegt één van de Nederlanders op Schiphol daarover. “Er werd eerst gezegd dat er een technisch mankement was. En later bleek dat het om een politieke kwestie ging.”

Lees ook: Flip en zijn vrouw weer thuis: ‘Vrienden zijn bang dat ze wat oplopen’

Robert, een andere passagier voelt zich ‘belazerd’, zegt hij. Maar verder is hij blij dat hij weer thuis is. “Het is een beetje koud, maar verder gaat het wel.” En dat is wat ook bij veel andere passagiers overheerst: blijdschap en opluchting. “Ik ben hartstikke blij dat ik hier ben en ik ga heerlijk naar mijn bed. Ik ben superblij dat ik mijn dochter weer vast kan houden.”