112

Vijf aanhoudingen en flinke drugsvangst in Limburgse oplichtingszaak

Vijf verdachten zijn woensdagochtend aangehouden in verband met een groot onderzoek naar afpersing en vals geld in Limburg. Bij huiszoekingen in woningen in Blerick en Reuver troffen agenten bovendien 7,5 kilo amfetamine en 2,5 kilo aan xtc-tabletten aan.

Het onderzoek was ingesteld in de zomer van 2019, nadat een jongen was gedwongen om geld van zijn rekening te halen. Tijdens het zogeheten Pandora-onderzoek bleek dat een bende vals geld gebruikte om via internet telefoons te kopen. In totaal hebben twaalf benadeelden uit Limburg en Noord-Brabant aangifte gedaan.

De hoofdverdachte is aangehouden in een woning in de wijk Smeliƫnkamp in Blerick. Twee andere bewoners van het pand, een man en een vrouw, zijn ook opgepakt in verband met de drugsvondst. Naast de amfetamine en xtc is daar ook een geldbedrag van 1700 euro in beslag genomen.

Even verderop in de wijk Vastenavondkamp is een tweede vrouw aangehouden in de afpersingszaak. Ook daar werd drugs aangetroffen, een flinke hoeveelheid hennep. Tot slot is een inwoner van Reuver opgepakt in zijn eigen woning. Alle verdachten zitten voorlopig vast, terwijl het onderzoek verder gaat.