112

Weer nieuwe ontwikkelingen in zoektocht naar vermiste Sumanta Bansi

De politie heeft nieuwe sporen gevonden in het onderzoek naar Sumanta Bansi. De studente (23) verdween twee jaar geleden op 18 februari uit haar woonplaats Hoorn. In Opsporing Verzocht is een update gegeven over de nieuwe sporen die zijn gevonden.

De politie richt zich op een aantal specifieke personen dat op de dag dat Sumanta verdween en de volgende ochtend met hun personenauto in de omgeving van het Robbenoordbos zijn geweest. Dit maakt het voor de politie aannemelijk dat Sumanta ergens in het natuurgebied begraven ligt.

Verroeste schep

Bij een van de zoekacties heeft de politie een verroeste schep gevonden. Het voorwerp lag in een winkelwagentje onder het bruggetje vlakbij de parkeerplaats aan de zuidkant van het bos. Uit een onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) blijkt dat het mogelijk is dat de schep zo’n anderhalf tot twee jaar in het water heeft gelegen.

De politie denkt dat schep door een magneetvisser uit het water is gehaald en wil graag in contact komen met die persoon.

Het kan zijn dat de schep is gebruikt om Sumanta’s lichaam mee te begraven. De steel is bovenaan voorzien van de kleuren van de Nederlandse vlag.

De politie heeft daarnaast ook een vlindermes gevonden in het water van Den Oeversche Vaart. Er wordt rekening gehouden met de mogelijkheid dat beide voorwerpen niets met de vermissing te maken hebben.

De politie is op zoek naar mensen die de voorwerpen herkennen of hebben achtergelaten. Heeft u informatie die het onderzoek mogelijk verder kan helpen. Neem dan contact op met de politie