112

Ontsnapte gevangene slaat vrouw in het gezicht in trein naar Breda

Een 30-jarige vrouw uit Schiedam is donderdagochtend in een trein van Rotterdam naar Breda in haar gezicht geslagen door een uit een gevangenis weggelopen man. De 37-jarige man uit Amsterdam, zou ook een Engelssprekende vrouw hebben lastiggevallen. Hulpdiensten hebben de man opgepakt.

De 30-jarige Schiedamse zegt dat de Engelssprekende vrouw in de trein naast haar was komen zitten. Zei vertelde tegen haar dat een onbekende man haar had aangeraakt, aldus de politie vrijdag. De man kwam op hetzelfde moment op het tweetal af en gaf de Schiedamse ‘uit het niets’ een harde klap in haar gezicht. Hierdoor liep de Engelssprekende vrouw weg. De politie is nog op zoek naar deze vrouw.

Penitentiaire inrichting

De Schiedamse volgde op station Breda haar belager en riep de hulp in van NS-medewerkers. Die hielden de verdachte aan en droegen hem over aan de politie. Die ontdekte dat de verdachte uit een penitentiaire inrichting in Schiedam was weggelopen.

De Amsterdammer moest daar nog zeven maanden zitten en had een zogenoemde Maatregel Inrichting Stelselmatige Daders opgelegd gekregen, die is bedoeld voor meerderjarigen die vaak met de politie in aanraking komen. De vrouw uit Schiedam heeft aangifte gedaan.

ANP