Sport

Sportliefhebber start online pubquiz voor voedselbanken

Sportliefhebber en ondernemer Geert-Jan van Dijke bedacht een nieuwe bezigheid voor sportliefhebbers die normaal gesproken op zondag naar wedstrijden kijken: een online pubquiz over sport. De opbrengst gaat naar de voedselbanken in nood.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

Door de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn veel sportevenementen geschrapt. Zo liggen bijvoorbeeld de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie al weken stil. Dit zorgt ervoor dat bij veel sportliefhebbers een groot gat is ontstaan in hun zondagavond.

Vragen van bekende sporters

Geert-Jan besloot hier op in te springen en startte daarom de Met Het Bord Op Schoot Quiz, waarin bekende sporters de vragen stellen. Onder meer oud-schaatser Erben Wennemars, dartslegende Raymond van Barneveld en voormalig hockeyster Fatima Moreira de Melo doen mee met het sympathieke idee.

Geïnteresseerde sportfanaten kunnen iedere week op zondagavond vanaf 19.00 uur meedoen aan de online pubquiz. Dat kan individueel of met een team. Deelnemers en sympathisanten kunnen ook een donatie doen. De opbrengst gaat naar de voedselbanken, die het door de coronacrisis financieel moeilijk hebben.

Lees ook: Voedselbanken krijgen vier miljoen euro om door coronacrisis te komen